Pál Atya: “A gyerekeknek egy jó ideig biztosítva van minden, amire szükségük van!”

Van még tiszta jó szándék és szeretet az emberekben, és ezt nagyon jó látni és ennek részese lenni – ezekkel az gondolatokkal zárult a december 14-i karácsonyi adománygyűjtés, ahol a Szent Erzsébet Egyesületnek és rászoruló családoknak gyűjtött adományt egy lelkes baráti társaság.

pal-atya

Rengetegen megmozdultak a Marosvásárhelyi Infó-n meghirdetett karácsonyi adománygyűjtés kapcsán, így a Pál atya gondozásában lévő árva gyerekek, valamint szegény családok karácsonya felhőtlenül telik majd, hiszen egy jó időre biztosítva van számukra minden, amire szűkségük van, hangsúlyozta ki Pál atya szerda este a Deus Providebit házban zajló karitatív gyűjtésen.

“Meghatódottság vesz erőt rajtam, mikor látom azt, hogy mennyire szeretetteljes az emberi lélek, amikor arról van szó, hogy a rászorulókért, meg egyáltalán azoknak akiken segíteni kell, megmozdul az ember és amit meg tud osztani, ami a szeretetéből fakad, azt elhozza, hogy más is örvendjen, jelen esetben a mi gyerekotthonaink.” – nyilatkozta Pál atya szerda este a Marosvásárhelyi Infó és lelkes segítők karácsonyi adománygyűjtési akcióján.

 

Az adománygyűjtés során összegyűlt: 10 kg griz, 2 kg lencse, 68 kg puliszkaliszt, 111 kg fehér liszt, 109 kg rizs, 125 tasak laskafele330 db konzerv, 127 kg cukor, 86 liter olaj, 135 befőtt, 5 kg paszuly, 75 tábla csokoládé, 136 db vegyes édesség, 70 tasak nápolyi, 7 üveg nutella, 12 tasak müzli, 6 tasak kávé, 5 tasak kakaó, 4 kg só, 10 kg keksz, 40 tasak szaloncukor, 9 kg burgonya, 2 kg hagyma, 6 kg hús, 1 rúd szalámi, 1 tábla szalonna, 7 kg zsír, 9 doboz margarin, 10 kg narancs, 2 kg alma.

A Teleki Domokos Általános Iskola 63 ajándékkal lepte meg Pál atya “gyerekeit”, míg a Református Kollégium diákjai és tanári kara 63 doboz konzervvel járult hozzá a gyűjtési akcióhoz.

Teleki Domokos Általános Iskola ajándéka

Teleki Domokos Általános Iskola ajándéka

Fotó: Egyed Mónika

A Református Kollégium adománya – Fotó: Egyed Mónika

 

Mindenkinek köszönjük, hálásak vagyunk, hogy hozzájárultatok, hogy szebbé tegyük a nélkülözők karácsonyát. Áldott és Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindenkinek.

http://marosvasarhelyi.info/hirek/pal-atya-gyerekeknek-egy-jo-ideig-biztositva-van-minden-amire-szukseguk-van