A marosvásárhelyi diákok sikeresen szerepeltek a budapesti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola által szervezett Jézus élete című rajzpályázaton. A Kárpát-medencéből 57 iskola vett részt, ebből 18 erdélyi. Összesen 925 gyermekrajz érkezett be, a gyermekeket 79 pedagógus készítette fel. A beérkezett pályamunkákból 31-et díjaztak, de 72 művet állítanak majd ki. 

A marosvásárhelyi Tudor Vladimirescu Általános Iskolából Antal Dorka, Grüman Aida második osztályos tanítványa Angyali üdvözlet című rajzával harmadik lett. Ugyancsak harmadik lett Kubánda Hanga Boróka harmadik osztályos tanuló, Fazakas Ildikó tanítványa. 

Grüman Aida tanítványai közül öt diák nevezett be, közülük négy gyereknek – a marosszentgyörgyi Jánosi Brigittának és Vízi Borókának, valamint a Tudor Vladimirescu iskola tanulóinak, Székely Boróka Noéminek és Nagy-Korodi Annának – kiállítják majd a munkáit. Hasonlóképpen a marosvásárhelyi Református Kollégium diákjainak, Király Krisztinának és Sófalvi Gellért Szabolcsnak is bemutatják a rajzait a kiállításon.

A megadott témák Jézus életéhez kötődtek, mint például az angyali üdvözlet, a napkeleti bölcsek, Jézus megkeresztelése, a kánai menyező vagy a csodálatos kenyérszaporítás.

A díjkiosztó ünnepségre és a kiállítás megnyitójára a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában, Budapesten kerül sor február közepén. 

Grüman Aida

forrás: http://www.e-nepujsag.ro/op/article/sz%C3%A9p-eredm%C3%A9nyek-j%C3%A9zus-%C3%A9lete-rajzp%C3%A1ly%C3%A1zaton#.WlzcNh2OAsI.facebook