Református Kollégium

„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe.”
1Kor. 16, 14

 Mint ahogy az Agapé szó jelentése szeretet (és vendégség, magyar szóhasználatban előfordul szeretetvendégségként is), olyan nagy szeretettel kizárólag diákok írják, szerkesztik, és tördelik. Erre a célra 2010-ben a szerkesztőség kérésére egy irodahelységet alakított ki az igazgatóság, melyet közösen a Presbitériummal használunk. A 2011-es évben pedig mini TV stúdió kialakítása zajlik, melynek a „kicsi kuckó” ad otthont.
 A szerkesztőségbe mindenki szabadon jelentkezhet a diákok közül, a főszerkesztőt pedig a szerkesztőség választja. Hetente egyszer (néha kétszer) vannak gyűlések, ahol egyengetődik az újság útja. Miután tördelve van az újság, elkerül a javító magyar szakos tanárhoz, és csak miután helyes kerül lektorálásra, mely szerepet az igazgatónő tölti be. Amennyiben átment a lektoráláson nyomban megy a nyomdába, és már másnap a diákok a kezükben is tartják az Agapét. A szerkesztőség munkáját azonban tanár is felügyeli.
 Az iskolaújság számaiban az iskola életét mutatjuk be, fontosabb eseményekre hívjuk fel a figyelmet, szórakoztató írásokkal szolgálunk a diákok igényeihez igazodva. Néhány fontosabb szám:
-2009. március 15-e alkalmából a szerkesztőség ingyenes különszámmal örvendeztette meg az iskola minden diákját és tanárát, ezáltal hozzájárulva e nap méltó megünnepléséhez.
-A 2009-2010-es tanévet, egy rendhagyó évnyitó számmal kezdtük, amelyben a cikkek egy része az új refis diákokat köszöntötte, és igyekezett némi útmutatással szolgálni, a lap második fele, pedig egy összefoglaló anyagot tett közzé egy, az idén sikerrel befejezett uniós Comenius tevékenységről. Ezt a számot az újság történetében először színesben jelentettük meg.
-A 2009 es év Októberben emléket állítottunk a 160 évvel ezelőtt elhunyt aradi vértanúinknak, az 56-os hőseinknek, és fontos helyet kaptak e számban a reformációval kapcsolatos írások is.
 A listát folytathatnánk, de nem tesszük, mert weboldalunkról is elérhető már az újság.

Kellemes időtöltést kívánunk!

Harasztovics Arnold,
főszerkesztő
(2008-2010)