Sikeresen zárta a 2022-es évet a Marosvásárhelyi Református Kollégium Egyesülete. Batizán Attila egyesületi elnök beszámolója alapján a Marosvásárhelyi Református Kollégium működésének sikerült támogatást szerezni az egyesületen keresztül az Erdélyi Református Egyházkerülettől, az Emberi Erőforrások Minisztériumátol, a Nemzetpolitikai Államtitkárságtól a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. által, illetve a Communitas Alapítványtól.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától a kollégiumunk egyesülete 180.000 Ft értékű támogatásban részesült. A ’’Dícsérjétek Istent szentélyében 2.’’ pályázat keretén belül a kollégiumon belül működő diákzenekarnak sikerült vásárolni jó minőségű zenei kellékeket (kottatartók, mikrofonok, stb.)

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett ’’Nemzeti Újrakezdés’’ elnevezésű pályázat keretén belül egy támogatást sikerült szerezni a Kollégium és a mellette lévő egyesület működésére. A támogatás 900.000 Ft. értékű és ez az egyesület és a kollégium működésének és eszközbeszerzésének a támogatása volt. Ezen belül megteremtettük az anyagi feltételeket az egyesület pénzügyi dolgait vezető cég részkifizetésére, fejlesztettük az iskola könyvtárát, irodaszereket, irodai eszközöket vásároltunk, illetve sikerült előteremteni az egyesület tulajdonában lévő kisbusz üzemanyag költségeinek egy részét. 

A Communitas Alapítványtól a 2022-es évben egy alkalommal nyertünk pályázatot 1000 Ron értékben. Ez a pályázat az iskolai diákszövetség által szervezett programok egyikére lett felhasználva.

Az Erdélyi Református Egyházkerült támogatásával pedig sikerült a kollégium majdnem összes eddig felújított osztálytermébe új bútorzatot és számítástechnikai felszerelést vásárolni, illetve tovább folytatódott a Kollégium épületének a teljes felújítása.

Mindezek a kiemelt sikeres pályázatok mellett, az egyesület vezetője, Batizán Attila elnök, köszönetét fejezte ki minden adományozónak is, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a Református Kollégium működése megfeleljen a XXI. század elvárásainak és korszerű oktatási intézménnyé válhasson.

Az egyesület elnöke kifejtette azon reményét, hogy az egyesület az  elkövetkezendő évben is tudja támogatni a Kollégium munkáját a sikeres pályázatok és adományok révén.