Sikeresen zárta a 2020-as évet a Marosvásárhelyi Református Kollégium Egyesülete. Batizán Attila egyesületi elnök beszámolója alapján a Marosvásárhelyi Református Kollégium működésének sikerült támogatást szerezni az egyesületen keresztül az Erdélyi Református Egyházkerülettől, a Nemzeti Együttműködési Alaptól, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT-től.

A magyar kormány támogatásával két megnyert pályázatot sikerült kivitelezni mindegyik nagymértékben hozzájárulva a Marosvásárhelyi Református Kollégium működéséhez. A Nemzeti Együttműködési Alap keretén belül a Kollégium működésének a támogatására 2.000.000 Ft. támogatást sikerült lehozni, amely segítségével tisztítószereket vásároltunk, az egyesület tulajdonában lévő kisbuszt üzemeltettük, irodaszereket, irodai eszközöket vásároltunk, fedeztük a pedagógusok továbbképzéseken, konferenciákon való részvételeinek a költségeit, illetve számítástechnikai és kommunikációs eszközöket vásároltunk.

A Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT által meghirdetett pályázat keretén belül 1.500.000 Ft. támogatást sikerült szerelni a Kollégium és a mellette lévő egyesület működésére. Ebből a támogatásból tanulmányi és szociális jellegű ösztöndíjakkal támogattuk diákjainkat, megteremtettük az anyagi feltételeket az egyesület pénzügyi dolgait vezető cég kifizetésére, jutalomkönyveket adtunk a legjobb tanulmányi eredményeket elért diákjainknak, fejlesztettük az iskola könyvtárát, kártyanyomtató gépet vásároltunk, illetve irodaszereket, irodai eszközöket, tisztítószereket vásároltunk.

Ugyancsak a 2020-as évben pályázatot tettünk le az Emberi Erőforrások Minisztériumánál hangszerek és hangfelszerelések vásárlására, amely keretén belül 2.020.000 Ft. támogatásban részesültünk. Ezt az összeget a 2021-es év első felében fogjuk felhasználni.

Az Erdélyi Református Egyházkerült támogatásával pedig sikerült a kollégium egyes osztályaiba új bútorzatot és számítástechnikai felszerelést vásárolni, illetve tovább folytatódik a Kollégium épületének a teljes felújítása.

Az egyesület elnöke kifejtette azon reményét, hogy az egyesület az  elkövetkezendő évben is tudja támogatni a Kollégium munkáját a sikeres pályázatok révén.

 

Támogatóink: