Sikeresen zárta a 2019-es évet a Marosvásárhelyi Református Kollégium Egyesülete. Batizán Attila egyesületi elnök beszámolója alapján a Marosvásárhelyi Református Kollégium működésének a támogatására sikerült támogatást szerezni az egyesületen keresztül az Erdélyi Református Egyházkerülettől, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT-től. A BGA ZRT-nél három sikeres pályázatot nyert az egyesület. Az ’’Úton egymás felé’’ pályázat segítségével a kollégium diákjai és tanárai számára megteremtettük a versenyekre, konferenciákra, rendezvényekre való eljutáshoz az anyagi feltételeket.

Az "Ép testben ép lélek" pályázattal az idén is sikerült elvinni a Kollégium IX. osztályos diákait Algyógyra, ahol az új diákok megismerkednek az iskola tanáraival, szabályzatával, elvárásaival. Ugyanakkor sikerült pályázni az Erdélyi és Partiumi Református Középiskolák Országos Tanévnyitóját. 

Az Erdélyi Református Egyházkerült támogatásával pedig sikerült a kollégium egyes osztályaiba új bútorzatot és számítástechnikai felszerelést vásárolni. Ugyanakkor nagy segítség az irodai szerek megvásárlása is a kollégium számára. Tanév végén pedig az egyesület ösztöndíjjal támogatta azon kollégista diákokat, akik jó tanulmányi eredményeket értek el a 2018-2019-es tanévben. Az egyesület elnöke kifejtette azon reményét, hogy az egyesület az  elkövetkezendő évben is tudja támogatni a Kollégium munkáját a sikeres pályázatok révén.

 

Támogatóink: