Sikeresen zárta a 2021-es évet a Marosvásárhelyi Református Kollégium Egyesülete. Batizán Attila egyesületi elnök beszámolója alapján a Marosvásárhelyi Református Kollégium működésének sikerült támogatást szerezni az egyesületen keresztül az Erdélyi Református Egyházkerülettől, az Emberi Erőforrások Minisztériumátol, a Nemzetpolitikai Államtitkárságtól a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. által, illetve a Communitas Alapítványtól.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától a kollégiumunk egyesülete 2.020.000 Ft értékű támogatásban részesült. A ’’Dícsérjétek Istent szentélyében’’ pályázat keretén belül a kollégiumon belül működő diákzenekarnak sikerült vásárolni jó minőségű hangszereket (orgonát, gitárt) és zenei kellékeket (hangosító berendezés, mikrofonok, stb.)

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett ’’Nemzeti Újrakezdés’’ elnevezésű pályázatok keretén belül két támogatást is sikerült szerezni a Kollégium és a mellette lévő egyesület működésére. Az egyik támogatás 900.000 Ft. értékű és ez az egyesület és a kollégium működésének és eszközbeszerzésének a támogatása volt. Ezen belül megteremtettük az anyagi feltételeket az egyesület pénzügyi dolgait vezető cég részkifizetésére, fejlesztettük az iskola könyvtárát, irodaszereket, irodai eszközöket, tisztítószereket vásároltunk, illetve sikerült pótolni új bútorzattal az intézmény irodai helységeit. A második támogatás 500.000 Ft. érték volt és az immár hagyományossá vált ősz kezdeti, a diákság részére szervezett erdei iskola költségeinek egy részét fedte le (szállítás, szállás, étkezési költségek).

A Communitas Alapítványtól a 2021-es évben három alkalommal nyertünk pályázatot, összesen 3000 Ron értékben. Mindhárom pályázat az iskolai diákszövetség által szervezett programokra lett felhasználva.

Az Erdélyi Református Egyházkerült támogatásával pedig sikerült a kollégium majdnem összes eddig felújított osztálytermébe új bútorzatot és számítástechnikai felszerelést vásárolni, részben sikerült bebútorozni az intézmény irodai helységeit (a többit a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT segítségével), illetve tovább folytatódik a Kollégium épületének a teljes felújítása.

Mindezek a kiemelt sikeres pályázatok mellett, az egyesület vezetője, Batizán Attila elnök, köszönetét fejezte ki minden adományozónak is, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a Református Kollégium működése megfeleljen a XXI. század elvárásainak és korszerű oktatási intézménnyé válhasson.

Az egyesület elnöke kifejtette azon reményét, hogy az egyesület az  elkövetkezendő évben is tudja támogatni a Kollégium munkáját a sikeres pályázatok és adományok révén.