Erasmus Napok a Marosvásárhelyi Református Kollégiumban

 

A 2017-ben indult, három évre szóló projektet, az eddigi eredményeket, tapasztalatokat és a végső célt mutatta be tegnap délben a Református Kollégium X., XI. és XII. osztályos diákokból álló csapata az iskola dísztermében. A Schengen 2.0. Élet Európában határok nélkül című projekt 2017-ben indult, és a német partner irányításával további négy ország – Franciaország, Lengyelország, Magyarország és Románia – egy-egy iskolájának a diákjait fogja össze a részt vevő országokban szervezett tevékenységek során. 

A projekt bemutatására az adta az alkalmat, hogy november 12-13-át Erasmus Napoknak nyilvánította az Európai Unió. A 2020-ig tartó Erasmus+ elnevezésű uniós program célja az oktatás, az ifjúságpolitika és a sport támogatása. A program az EU országaiban sok fiatal számára teszi lehetővé, hogy külföldön tanuljon és szerezzen tapasztalatokat, más országok diákjaival építsen ki kapcsolatot, időszerű kérdésekre közösen keressenek választ. 

Bővebben: https://www.e-nepujsag.ro/articles/europa-hatarok-nelkuel?fbclid=IwAR3B_kPX5PjgU2P1CAPOtjWv739jVGTv9OwFpHT00JGoi0o9-6jfGEFpqX0