Marosvásárhelyi Református Posztlíceum

A Marosvásárhelyi Református Kollégium keretén belül működő akkreditált általános orvosi asszisztens posztlíceális képzésre a 2021-2022-es tanévre összesen 48 jelentkező van. Ebből felvételt fog nyerni 30 személy.

A felvételi időpontja 2021. július 27 (kedd). A felvételi vizsga két részből áll:

1.     kizáró jellegű beszélgetés az iskola székhelyén (bemutatkozás, életszemlélet, motiváció);

2.      írásbeli tesztvizsga biológiából.

A kizáró jellegű beszélgetés az iskola székhelyén történik (Marosvásárhely, Kogâlniceanu utca 6 szám) a következő beosztás szerint:

-        9-11 óra között az A-K családnév kezdőbetűivel rendelkező jelentkezők;

-        11-13 óra között az L-T családnév kezdőbetűivel rendelkező jelentkezők.

Az írásbeli vizsga 13 órától kezdődik a Bolyai utca 3 szám alatt lévő felújított épületszárnyban. A vizsga időtartama 90 perc. A vizsga a B003 és B006-os termekben fog lezajlani. A termekbe való beosztást a szóbeli vizsga alatt fogjuk közölni.

A felvételt az írásbeli tesztvizsga jegye fogja meghatározni. Abban az esetben ha az utolsó bejutó jegyek megegyeznek, akkor az érettségi vizsga eredménye fog döntő lenni. Ha ebben az esetben is egyenlő a bejutási média, akkor a IX-XII. osztályos biológia jegy átlaga lesz a meghatározó.

Az eredményhirdetésre 2021. július 28-án kerül sor 10 órakor az iskola székhelyén, facebook oldalán és weboldalán titkosított formában. Az írásbeli vizsga ideje alatt minden résztvevő fog kapni egy személyes kódot, amely segítségével azonosítani fogja magát az eredményhirdetésnél.

Óvásokat az eredményhirdetés napján lehet letenni 10-12 óra között személyesen az iskola titkárságán (Bolyai utca 3 sz.) vagy elektronikus formában az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Végleges eredmények hirdetése: 2021. július 28, 15 óra.

Minden jelentkezőnek sok sikert kívánunk!