Június 1-én, gyereknapkor került sor a diáktanás által megszervezett, Gyereknapi Karanténzáró Refitourra, amely helyszíne a kutyfalvi Degenfeld kastély volt.

A népes diákcsapat kora reggel, álmos szemekkel indult a marosvásárhelyi vonatállomásról. Kalandos vonatozásunk után megérkeztünk Kutyfalvára, ahol a tiszi várt minket, majd átsétáltunk a kastélyhoz.

A napot egy áhítattal és dicsőítéssel indítottuk, ahol arról is szó esett, hogy Isten hogyan akar látni minket, és mikor is vagyunk már felnőttek, meddig tart a gyerekkor.

Bővebben: Újra együtt

Felemelő érzés volt felkelni június 5-én, szombaton fájdalmasan hajnali órában, azzal a tudattal, hogy most nem iskolába fogok menni, hanem közel egy év után végre kirándulni.

Pontban 7 órakor a buszunk begördült a Bolyai téri parkolóba és kezdetét vette a diákok számára legfontosabb feladat.  Minden szempontból megfelelő helyet foglalni a buszon.  A sikeres „hadjárat” után elindultunk a Gyimesek fele.  A tudat, hogy végre kirándulunk leírhatatlan.  Az utazás első órái leginkább pihenéssel és alvással teltek.

Az első állomás Farkaslaka volt. Megtekintettük Trianon emlékére felállított emlékművet a Millenniumi Emlékparkban. Közel 5 méter magas és a tetején apostoli kettős kereszt van, Erdélyben ez az első ilyen típusú emlékmű. 

Bővebben: Az 1000 éves határon

Csendes hónapok állnak a hátunk mögött, amik mégis zajosak voltak bizonyos világi szempontokból. Az iskola falain belül csend honolt, nem töltötte be az iskolát a diákok csevegése, és üres volt minden. Nem voltak találkozások, nem lehetett érezni a Refi igazi hangulatát otthonról, a számítógép előtt ülve.

          Éppen ezért volt még különlegesebb és még vártabb az idei szalagavató ünnepség minden diák számára, de főként a végzős 12.-esek számára. Egy kapaszkodó volt, ami még hozhat jót, ami még összehozhatja az embereket, ami még szebbé teheti az utolsó hónapokat. Isten pedig velünk volt, mint mindig, és segített, hogy megvalósuljon ez a meghatározó esemény.

Bővebben: Végzős szemmel a 2021-es szalagavató

Az áthelyezési kérések leadásának a határideje a 2020-2021-es tanévre: 2020. augusztus 21.

A kérések elbírálása 2020. augusztus 25 - szeptember 7 között történik.

Az áthelyezések elbírálása a helyek függvényében történik.

Az áthelyezési kérvény mellé csatolni kell az ellenőrző könyvecske első oldalainak a fénymásolatát, amelyben kell szerepeljen az év lezárása. Ennek hiánya esetében az iskola által kiállított igazolással lehet helyettesítteni, amely kell tartalmazza a 2019-2020-as tanév lezárását.

Letölthető dokumentum(ok)
Download this file (cerere de transfer.pdf)cerere de transfer.pdf[ ]415 Downloads

Kedves, szeretett tanáraink!

            Bár sose kellene ezt a levelet megírni, de nincs hatalmunkban a helyzetet megváltoztatni, egyetlen, amit tehetünk, hogy keressük az utakat. Az elmúlt hónapokban mindannyian ezeket kerestük az iskola csoporton, a messengeren, a zoomon, a telefonon, a classroomon és a gmail-en keresztül. A körülményekhez képest pedig azt hiszem minden felületet maximálisan kihasználtunk, úgy ahogyan sosem gondoltuk volna. Március 10-én kiléptünk a kapun, legtöbben nem is emlékezve az utolsó percekre, s örültünk a pár szabadnapnak. Aztán mire észbe kaptunk egyedül maradtunk a rengeteg tanulnivalóval és a rengeteg érzéssel egymás és Önök nélkül. De valahol mélyen tudtuk, hogy egy hívásunkba kerül és Önök is megjelennek. A refis diák valamit megtanul egy életre: a tanárai nem elérhetetlenek, hanem olyanok, akikhez bármikor lehet fordulni.

Bővebben: Elbúcsúzott a XII. református-teológiai osztály