2023. november 14-én két rendkívüli irodalomórán vehettek részt a Marosvásárhelyi Református Kollégium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum tanulói. Iskoláink vendége volt Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája. Két előadásra került sor: az egyik a Református Kollégium dísztermében hangzott el, a második a Deus Providebit Tanulmányi Házban.

Mindannyiunk számára nagy élmény volt hallgatni az író leszármazottját, aki mérnöki precizitással és dédnagyapja írói hitvallása iránti elkötelezett tiszteletadással mutatta be felmenőjének lelki-emberi arcát, fáklyavivő hivatását.

Bővebben: Rendkívüli irodalomórák Marosvásárhelyen

2023. november 10-12 között került megszervezésre Parajdon az “Urbán Andor” Református Konferenciaközpontban az immár lassan hagyományossá vált csapatépítő hétvégére a Marosvásárhelyi Református Kollégium pedagógusai számára. A képzés célja a nemzeti-keresztény értékrend elsajátítása és megerősítése egy dinamikusan fejlődő társadalomban, ahol nem egyszerű kihívás a pedagógusoknak szembenézni minden nap a fiatalok gondolkodásmenetével, elvárásaival, szemléleteivel. Ugyanakkor az összejövetel egy jó alkalom is a közösség építéshez is, hiszen hozzájárult a tanári kar közötti emberi kapcsolatok megerősítéséhez is.

Bővebben: Magyarul magyarnak - szülőföldön tanítani és megmaradni

Hideg volt a reggel. Kissé dideregve,de annál nagyobb kedvvel s kíváncsisággal szálltunk fel a buszra,mert eljött a várva várt pillanat. Irány Baja!

  Október folyamán látogattuk meg Baja gyönyörű kis városát az immár hagyományos testvériskolai programunkon belül. Hosszú s fárasztó utunkat a gyönyörű táj kárpótolta, valamint a hosszas beszélgetések, nevetések. Megérkezésünkkor fogadóink nagy szeretettel vártak. Aznap este már csak a pihenésre maradt idő, hiszen kalandos napok álltak előttünk.

Bővebben: Ismét Baján

Minden dolgotok szeretetben menjen végbe! 1Kor 16,14

A tanév első hetén, a zöld hét forgatagában, a két kilencedik osztály elvonult egy kis időre a természet közelébe, a Maros és kis hegyi patakok alkotta völgybe, amit erdővel borított hegyek vesznek körül, Ratosnyára.

52 lelkes fiatal és 2 szerető osztályfőnök, nevetett, versenyzett, kikapcsolódott, ismerkedett és növekedett lelkiekben az iskolalelkész által vezetett programokon. 

Bővebben: Összerázó tábor 2023.09.13-15