Referitor la adresa Ministerului Educației nr. 429/29.10.2021, vă informăm că la Liceul Vocațional Reformat din Tg. Mureș din totalul de 70 de angajați sunt vaccinați 58 de presoane, însemnând 82,86%. 

Válaszként a Tanügyminisztérium 2021.10.29-i 429-es rendeletére tájékoztatjuk Önöket, hogy a Marosvásárhelyi Református Kollégium 70 alkalmazotjából 58 személy Covid ellenes oltással rendelkezik, amely az alkalmazottak 82,86%-t jelenti.

A festői Sóvidéken, Parajdon került sor arra a háromnapos tanári összerázóra, amin mint tanárok, vezetők, az eddigi alkalmakhoz képest rekordszámmal vehettünk részt. Összesen harminckettőnknek adatott meg az a lehetőség, hogy ennek az építő alkalomnak az áldásaival élhessünk, és egymás társaságában ne „csak” fejlődjünk, de kötetlenül beszélgethessünk is, örülhessünk egymásnak.

Az összerázónk első napján, ahogy a résztvevők szépen sorban megérkeztek, jó volt látni, hogy nem kellett sok idő – valószínűleg a kötetlen hangvételnek és a gyönyörű helynek köszönhetően is-, hogy a „falak” amelyek az iskolai munkakörnyezetben valamilyen szinten természetesek, szépen lassan elkezdtek leomlani, és így nem csak a kollegát, felettest, munkatársat, láthattuk meg a másikban, hanem egyre inkább láthatóvá vált az ember, vagy akár a barát is.

Bővebben: Magyarul magyarnak - szülőföldön tanítani és megmaradni

Június 1-én, gyereknapkor került sor a diáktanás által megszervezett, Gyereknapi Karanténzáró Refitourra, amely helyszíne a kutyfalvi Degenfeld kastély volt.

A népes diákcsapat kora reggel, álmos szemekkel indult a marosvásárhelyi vonatállomásról. Kalandos vonatozásunk után megérkeztünk Kutyfalvára, ahol a tiszi várt minket, majd átsétáltunk a kastélyhoz.

A napot egy áhítattal és dicsőítéssel indítottuk, ahol arról is szó esett, hogy Isten hogyan akar látni minket, és mikor is vagyunk már felnőttek, meddig tart a gyerekkor.

Bővebben: Újra együtt

Felemelő érzés volt felkelni június 5-én, szombaton fájdalmasan hajnali órában, azzal a tudattal, hogy most nem iskolába fogok menni, hanem közel egy év után végre kirándulni.

Pontban 7 órakor a buszunk begördült a Bolyai téri parkolóba és kezdetét vette a diákok számára legfontosabb feladat.  Minden szempontból megfelelő helyet foglalni a buszon.  A sikeres „hadjárat” után elindultunk a Gyimesek fele.  A tudat, hogy végre kirándulunk leírhatatlan.  Az utazás első órái leginkább pihenéssel és alvással teltek.

Az első állomás Farkaslaka volt. Megtekintettük Trianon emlékére felállított emlékművet a Millenniumi Emlékparkban. Közel 5 méter magas és a tetején apostoli kettős kereszt van, Erdélyben ez az első ilyen típusú emlékmű. 

Bővebben: Az 1000 éves határon

Csendes hónapok állnak a hátunk mögött, amik mégis zajosak voltak bizonyos világi szempontokból. Az iskola falain belül csend honolt, nem töltötte be az iskolát a diákok csevegése, és üres volt minden. Nem voltak találkozások, nem lehetett érezni a Refi igazi hangulatát otthonról, a számítógép előtt ülve.

          Éppen ezért volt még különlegesebb és még vártabb az idei szalagavató ünnepség minden diák számára, de főként a végzős 12.-esek számára. Egy kapaszkodó volt, ami még hozhat jót, ami még összehozhatja az embereket, ami még szebbé teheti az utolsó hónapokat. Isten pedig velünk volt, mint mindig, és segített, hogy megvalósuljon ez a meghatározó esemény.

Bővebben: Végzős szemmel a 2021-es szalagavató