Szokásunkhoz híven 2018-ban is megszerveztük a tanári összerázó hétvégét, ez úttal dec. 7-9 között, a helyszín maradt változatlanul Parajd. 2016-ban az iskola célja, missziója volt a képzés témája, 2017-ben a keresztyén pedagógia, 2018-ban a csapat működése.

A konkrét teambuildingre, csapatépítésre szombaton került sor. Két nagyobb lélegzetű blokkban, délelőtt és délután foglalkoztunk a csapat témájával. Cosma István tréner pörgő, dinamikus módon vezette a foglalkozásokat. Rengeteg csoportdinamikai játékot vetett be annak érdekében, hogy a tanári kar a rendelkezésre álló idő alatt még jobban összeforrjon, szaknyelven a csoportkohézió még intenzívebb legyen.

Bővebben: Tanári csapatépítés Parajdon

Az idén szeptember 21-23 között Kolozsváron került sor az erdélyi és partiumi kollégiumok közös tanévnyitójára. Az érkezés időpontja 16 órára volt ki írva, ki hamarabb, ki később érkezett. Mindannyiunk tele voltunk izgalommal, hiszen senki sem ismerte a másikat és kissé féltünk, hogy hogyan is fog eltelni ez az elkövetkezendő három nap. Visszagondolva semmi okunk nem kellett volna legyen aggodalomra, de mint minden ember, mi is féltünk az ismeretlentől.  Érkezésünknél a házigazdák nagy szeretettel fogadtak minket, mintha haza jöttünk volna. Meglepő volt számomra az, hogy mindenki annyira igyekezett arra, hogy a vendégek otthonosan érezzék magukat. Majd amikor mindenki megérkezett, a Díszterembe vonultunk és ott szeretettel köszöntöttek minket, igazgatóinkat, kísérő tanárainkat és a diákokat. Vörös Alpár, az Apáczai  Csere János Elméleti Líceum igazgatója ismertette velünk a programot mi után röviden elmondta, hogy miért is vagyunk ott és, hogy hogyan épült újjá az iskola és, hogy mennyi befektettet munka és kitartás áll e épület mögött. 

Bővebben: Erdélyi és Partiumi Református Középiskolák közös tanévnyitója Kolozsváron