https://refkollvallasolimpiasz.netlify.app/hu

2023. november 14-én két rendkívüli irodalomórán vehettek részt a Marosvásárhelyi Református Kollégium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum tanulói. Iskoláink vendége volt Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája. Két előadásra került sor: az egyik a Református Kollégium dísztermében hangzott el, a második a Deus Providebit Tanulmányi Házban.

Mindannyiunk számára nagy élmény volt hallgatni az író leszármazottját, aki mérnöki precizitással és dédnagyapja írói hitvallása iránti elkötelezett tiszteletadással mutatta be felmenőjének lelki-emberi arcát, fáklyavivő hivatását.

Bővebben: Rendkívüli irodalomórák Marosvásárhelyen

2023. november 10-12 között került megszervezésre Parajdon az “Urbán Andor” Református Konferenciaközpontban az immár lassan hagyományossá vált csapatépítő hétvégére a Marosvásárhelyi Református Kollégium pedagógusai számára. A képzés célja a nemzeti-keresztény értékrend elsajátítása és megerősítése egy dinamikusan fejlődő társadalomban, ahol nem egyszerű kihívás a pedagógusoknak szembenézni minden nap a fiatalok gondolkodásmenetével, elvárásaival, szemléleteivel. Ugyanakkor az összejövetel egy jó alkalom is a közösség építéshez is, hiszen hozzájárult a tanári kar közötti emberi kapcsolatok megerősítéséhez is.

Bővebben: Magyarul magyarnak - szülőföldön tanítani és megmaradni