Június 1-én, gyereknapkor került sor a diáktanás által megszervezett, Gyereknapi Karanténzáró Refitourra, amely helyszíne a kutyfalvi Degenfeld kastély volt.

A népes diákcsapat kora reggel, álmos szemekkel indult a marosvásárhelyi vonatállomásról. Kalandos vonatozásunk után megérkeztünk Kutyfalvára, ahol a tiszi várt minket, majd átsétáltunk a kastélyhoz.

A napot egy áhítattal és dicsőítéssel indítottuk, ahol arról is szó esett, hogy Isten hogyan akar látni minket, és mikor is vagyunk már felnőttek, meddig tart a gyerekkor.

A közös éneklés lélekemelő volt, hiszen már rég volt ilyen közösségi élményünk. A zene minőségét a hangszerek is emelték, amellyel az iskolánk zenecsapatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, amit ez alkalommal is szeretnénk megköszönni.

 

Egy rövid szünet után, csapatunk nekiállt előkészíteni a gulyáshoz az alapanyagokat, már itt elkezdődött a csapatépítés. Tanárok, diákok együtt sírtak a hagyma felett és együtt nevettek a krumpli mellett. Amikor már minden konyhai tudásunkat megmutattuk, akkor a tiszi fantasztikus játékokkal halmozott el minket. Megtudtuk kinek mi a kedvenc autómárkája, vagy éppen azt, hogy ki olvas naponta igét. Kiderült a szünetben lévő karaokén, hogy kinek mennyire jó a hangja és ki mennyire ismeri a mai slágereket. A nap fénypontja a számháború volt, ami érdekesen indult, de a végére igazán jó lett. Amint az minden háború esetén lenni szokott a két ellenfél másképpen vélekedett a történtekről, de a végén békét kötöttek.

Ezekután következett a jól megérdemelt gulyás. Egy idegenvezetésen is részt vettünk a kastélyban, amin végigjártuk a pincét és a padlást. A nap végére már mindenki nagyon fáradt volt, még egy jót beszélgettünk a tanárokkal, majd az aznapi képek visszanézése után hazaindult a csapat.

Összességében egy sikeres és izgalmas gyereknapot tölthettünk el együtt.

Kovács Dorottya, diákszövetség elnök

A Marosvásárhelyi Református Kollégium zenekarának kiemelt támogatója: