2021 november végén az új diákelnökség tagjai az iskola lelkész társaságában, egy három napos összerázón vettek részt Zsobokon, hogy összekovácsolódjanak, és immár egy erős csapatként lássanak neki a jövő év megtervezésének.

Első este társasjátékokkal lett feloldva a hangulat, mely meghozta hatását és az est további részében nem volt hiány a jókedvből, de komoly beszélgetésekre is sor került, amely által mi, az elnökségi tagok jobban megérthettük egymást.

Másnap korán reggel munkához láttunk. Mielőtt neki fogtunk volna az iskolai programok megtervezéséhez, első lépésként csoportos feladatokat, játékokat játszottunk azt a célt szolgálva, hogy a jövőben egy probléma megoldásánál összeszedetten helyt tudjunk állni a megfelelő magatartást tanúsítva. Eleinte érezhető volt a távolság a közöttünk, de lassan haladva megtaláltuk a közös hangot, és gördülékenyen haladtunk a feladatokkal.

Délután lazításképpen kimentünk a frisslevegőre kiszellőztetni a fejüket, hiszen a munka java még csak ez után következett. Egy hosszú sétát tettünk meg a szomszédos híres Sztána falujáig.

Visszatérve jól esett a vacsora, ahol már megkezdtük az ötletelések, álmokat, megosztani. Kerestük a megoldási lehetőségeket arra, hogy hogyan szervezzük meg a megálmodott alkalmakat. Szállásukra visszatérve ismét összeültünk és éjszakába menően tanácskoztak arról, hogy milyen programokra lenne igénye a diákságnak.

Harmadik nap reggelén összeállítottuk a programok teljes listáját, ami nem volt könnyű, hiszen ki kellett szűrni az igazán fontos és építő ötleteket. Miután ezzel megvoltunk felosztottuk a programokat hónapokra és véglegesítettünk mindent. Ezt követően jó volt látni a munkánk gyümölcsét és áldást kértünk ezekre a tervekre.

 

Ez a három nap után öröm és hála telt szívvel tértünk vissza diáktársaik köze, remélve, hogy  mindaz a munka, amit megterveztünk, és ami előtt állunk áldásos lesz a közösségünk, iskolánk számára.

Kovács Sarolta X beta