2021 novemberének végén végre alkalom kerül újra találkozni, újra együtt lenni, újra - bár megszorítások mellett - egymásnak és a közösségnek örülni. Iskolánk diákjai számára egy lehetőség nyílt, hogy egy zenés összerázón vehessenek részt, a hangulatos és különleges szellemiséggel rendelkező, kalotaszegi kis falucskában, Zsobokon. Ez a három napos összerázó, november 29. és december 1. között zajlott, ahol intenzíven és jó hangulatban dolgoztunk mind a húszan a közösség épülésén.

 

          A csapatdinamikai játékok mellett a zene kapott fontos szerepet, mint kohéziós erő. A jelentkezők közül sokan hangszerkísérettel tették szebbé a közös éneklést.     

Egyik diákunkat idézem: „Ezen összerázó alatt, csapatunk nagyon jól összeszokott, megtaláltuk a közös hangot egymással. Együtt tanultunk meg új énekeket és sokat gyakoroltunk mindezt úgy, hogy ez nem csak csapatunk fejlődését szolgálta, hanem egyfajta kikapcsolódás is volt számunkra, abban a kis családias légkőrben melyet kialakítottunk magunknak.” (Szász Iván – X beta)

          Ezeket az alkalmakat, ezekben a felfordult és nehéz időkben különösen becsüljük, hiszen az utóbbi idők viszontagságai csorbát ejtettek közösségünk egységén. Ezt nem szeretnénk veszni hagyni, hanem azért harcolni akarunk. Hisszük, hogy ezek az alkalmak, fontos mérföldkövek közösségünk életében, épülésében, újjáépülésében. Köszönjük a Communitas alapítványnak a támogatását, amellyel hozzájárult ennek a fontos munkának az elvégzéséhez.

A rendezvény támogatója: