2023. augusztus 20 és 25 között részt vett iskolánk néhány tanulója a Rákóczi Szövetség által megszervezett III. Összmagyar Középiskolás Táborban, Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Szövetség közel 400 fiatalt fogadott a táborban, akik Erdélyből, Magyarországról, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról, Vajdaságból és a Diaszpórából (pl. Lengyelország, Spanyolország, Peru) érkeztek.

A tábor 5 napja alatt nagyon sok érdekes programban lehetett részünk. Érkezésünket követően a 2023-ban megjelent Hadik című magyar történelmi filmet vetítették, mely Hadik András hadvezér pályafutását mutatja be. Megmásztuk a Magyar Kálváriát, részt vettünk a Magyar Honvédség katonai bemutatóján, akik egy akadálypályával is készültek számunkra, volt íjászat, szappan készítés, pirográfia, az NMHH (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság) is tartott számunkra egy előadást és nem utolsó sorban Vass Vilmos, oktatáskutató, valamint Polus Enikő mentálhigiénés szakértő előadásait hallhattuk. Ugyanakkor voltak kulturális programok is, mint például a táncház. A szerdai nap túrázással, kirándulással, kalandparkkal telt. A három csapatra osztott tábor egy része a Zempléni Kalandparkba ment, másik része sárkányhajózott a Bodrogon, míg mások a Megyer-hegyi Tengerszemhez mentek. A csütörtöki nap pedig istentisztelettel kezdődött, majd sportnapként folytatódott.

Pénteken reggel pedig fájó szívvel búcsút vettünk a tábor helyszínétől és mindazon rengeteg új ismerőstől és új baráttól, akiket a táborban az ott töltött idő alatt megismerhettünk.

 

Köszönjük szépen a Rákóczi Szövetségnek a lehetőséget és az élményeket.     

                                                                                                                                                                                                            Szász Iván