Ötödik nap, 2019.V.24., péntek

Pénteken elmentünk a bábszínházba. Nagyon jól telt, a színdarab címe: Volt egyszer egy. Bábszínház után elmentünk a Kultúrpalotába.

Megtudtuk, hogy az épületet 1911-1913 között építették szecessziós stílusban. Az eleinte kétemeletesnek szánt épületet, három emeletesre bővítettek ki, dr.Bernády György folyamatos tárgyalásával az építészekkel. A hangversenyterem a legnagyobb a termek közt. Még azt is megtudtuk, hogy a Kultúrpalotának két hangversenyterme van, az egyik az első emeleten van az a nagyterem. 

Bővebben: Iskola másképp

Negyedik nap, 2019.V.23, csütörtök 

 A napot a Rákoczi-lépcső alatt kezdtük. A lépcső a nevét a nagy fejedelemről, II Rákoczi Ferencről kapta. Néhány évvel ezelőtt mind a hetven lépcsőfokra román motívumokat festettek, amit a szél és az eső lekoptatott. A lépcső összeköti a Szent György utcát a Vársétánnyal ahol a fejedelem szobra található. A szobor alkotója Pokorny Attila.

Bővebben: Iskola másképp

Harmadik nap, 2019.V.22, szerda

Reggel felkelés után a szolgálatosok megterítették az asztalokat. Nemsokára a kötélkert felé vettük az irányt, ahol egy személyiségfejlesztő játékkal melegítettünk be.

      A játék befejezése után elmagyarázták a szabályokat, és bemutatták a védőfelszereléseket, aztán segítséggel felvettük őket. Utána két csapatra osztottak minket, az egyik csapat tirolizni, a másik csapat falat mászni ment. Számomra ez volt a legizgalmasabb mozzanat.

Bővebben: Szovátai OB tábor

Második nap, 2019.V.21., kedd

           Habár felhős volt az idő, mégis jól indult a nap, egy finom, kiadós reggelivel. Hétfőn már említették, hogy másnap túrázni fogunk. Ezért, reggel 2 szendvicset készítettünk magunknak. A szendvicsek mellé kaptunk egy darab almát, és egy csomag töltött keksz is dukált.

Aztán bementünk a jurtába megbeszélésre. Mindenben megállapodtunk, majd elvettük csomagjainkat, és elindultunk.

Az út elejénél még csak szemerkélt az eső, nem is zavart minket. Sok érdekes növényfajtát megfigyeltünk, megcsodáltunk. Aztán az eső keményen rázendített. Az útunk egy erdőn át vezetett, kicsit mi is megnyugodtunk. De aztán beértünk a városba.

Bővebben: Szovátai OB tábor

Első nap, 2019.V.20., hétfő

Az iskola másként héten az osztály az Outward Bound nevű táborban volt. Hétfőn reggel indultunk az iskola elől  9:00  órakor.

Remekül utaztunk, sokat szórakoztunk út közben. Megérkeztünk és három nagyon kedves oktató várt ránk. Az első játék egy Mazinga nevű játék volt, amit nagyon élvezett mindenki.  Ezután ismerkedős játékokat játszottunk, aztán bementünk az ebédlőbe, ahol ismertették velünk annak szabályait. Ettünk, majd újra kimentünk. Játszottunk még, utána elfoglalhattuk a szobákat. Miután elfoglatuk a szobákat, kimentünk egy túrára, ahol dombokon keresztül fel kellett jutnunk egy másik dombtetőre, amit Tyúkász dombnak neveznek. 

Bővebben: Szovátai OB tábor