A Református Kollégium tanítói közössége 2019.01.19-én megszervezte a III. osztályos tanulók számára a marosvásárhelyi 5-ös számú iskolai körzet Versmondó versenyének  körzeti szakaszát. A versenyre négy iskolából neveztek be tanulók: a Művészeti Líceumból, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumból, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumból és a Református Kollégiumból.

A verseny forgatókönyvének a témáját az utolsó nagy téli ünnepkör: a farsang adta, pontosabban a mohácsi busójárás hagyománya köré épült fel a délelőtti tevékenységünk.

A résztvevők színvonalas szavalatukkal ünneppé varázsolták ezt a szombat délelőttöt. Kiállásuk bátorságukat, kitartásukat, elszántságukat és a versek iránti szeretetüket igazolta. Köszönet jár ezért a felkészítő tanítóknak és szülőknek egyaránt. A zsűri elnöke értékelte, hogy mind a 12 tanuló eleget tett a verseny szabályzatában megfogalmazott kérelmeknek: tiszta kiejtéssel, a vers szövegének pontos birtoklásával és megfelelő hangsúlyozásával elvarázsolták a közönséget. Szívesen hallgattuk gyermekeinket, akiknek munkáját elismeréssel értékeltük valamennyien.

A vetélkedőt felszabadult hangulatú énekléssel és kézimunkálással  tettük  színesebbé.

A délelőtt legizgalmasabb pillanatát- a díjazást, minden versenyző izgalommal várta. Az összes versenyző emléklapot és ajándékot kapott jutalmul. A verseny díjazottai a következő tanulók lettek:

I.                Díj: Ferencz Petra – Művészeti Líceum

II.             Díj: Szekeres Balázs – Művészeti Líceum

III.           Díj: Gálfi Zsófia - II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium

IV.          Dicséret: Farkas Zsuzsa – Református Kollégium

Gratulálunk a nyerteseknek, akik közül az I. és II. díjazottak jutottak tovább a verseny megyei szakaszára.

Köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak és mindazoknak, akik segítettek a verseny megszervezésében és lebonyolításában.