A Marosvásárhelyi Református Kollégium 9.-es tanulói számára 2018. augusztus 27-én összerázó kirándulást szerveztek. A diákokkal tartott a két osztályfőnök is, Szilágyi Judit tanárnő, Szövérfi János tanár úr, Márton Előd iskolalelkész, illetve az utolsó napon Enyedi Márton Csaba tanár úr is jelen volt.

Az indulás augusztus 27-én, hétfőn történt, ahol a 9. alfa és beta osztály együtt utazott Homoródfürdőre. A nagyjából két órás úton sem unatkoztak a diákok, javában folyt az ismerkedés, és a busz hátsó felében ülő tanulók gondoskodtak arról, hogy zenében se szenvedjünk hiányt. A megérkezésünkkor kialakuló gubanc hamar megoldódott és elsőnek az alfások foglalták el a szálláshelyet.   Szállásfoglalás után a két osztály külön tartotta a foglalkozásokat, ismerkedtek, barátkoztak. Minden nap voltak szolgálatos tanulók, akik gondoskodtak a reggeli, ebéd és vacsora előkészítéséről. A két osztály együtt ebédelt, majd ismét külön zajlottak a programok, majd este az alfa szállásán történt az áhítat is. Áhítat után szabad foglalkozás volt, ahol a két osztály barátkozott egymással.

 

Kedden a reggeli áhítat és az ebéd után túráztunk, illetve fát gyűjtöttünk az esti tábortűzhöz. A tábortűz köré gyűlt mindenki, ahol énekeltek a diákok és érdekes játékok is voltak.

 

Augusztus 29-én, szerdán, az összerázó utolsó napján a reggeli áhítat után Enyedi Csaba tanár úr tartott játékokat, foglalkozásokat. Ebéd után már csak a hazautazás maradt hátra. Mindenki felejthetetlen emlékekkel és élményekkel ért haza, összerázódva.

Szász Szonia, IX beta