2019. január 17-én „Tourist in Deutschland” címmel rendezett német nyelvű vetélkedőt a „Mihai Eminescu” Pedagógiai Nemzeti Kollégium az iskolanapok keretén belül, melyen minden évben szívesen veszünk részt mi is. Az idén öt iskolából verbuválódtak a csapatok (Egyesülés Nemzeti Kollégium, II. Rákóczi Ferenc Római-Katolikus Teológiai Líceum, Elektromaros Líceum, Református Kollégium, illetve a házigazdák) és minden iskola 6 tanulóval nevezett be a vetélkedőre.

A 8 csapat véletlenszerű csoportbontással alakult ki, hiszen nem az iskolák közötti versengést célozza ez a vetélkedő, hanem a német nyelv órán kívüli, játékos formában történő gyakorlását a Közös Európai Referenciakeret A2-B1 szintjén.

Az idei vetélkedő témáját iskolánk Erasmus+  projektje (Élet Európában határok nélkül) adta. A németországi projekttalálkozón résztvevő diákjaink (Ábrám Zsuzsa, Nagy Ágota, Simon Dorottya és Urbán Rudolf) élménybeszámolója indította a vetélkedőt. Bemutatták ezúttal is projektünket és Németországban szerzett tapasztalataikat, élményeiket.

A 4 fős csapatoknak változatos feladatokat kellett megoldaniuk a turizmus, utazás témában: böngészőképről szavakat kellett gyűjteniük illetve mondatokat alkotniuk, videofilmhez kérdésekre kellett válaszolniuk, egy kis jelenetet kellett előadniuk ( Konfliktushelyzet a hotelben) és nem utolsó sorban kis verset kellett írniuk („Elfchen” – tizenegyszavas versforma).

Az első négy csapatnak a Bukaresti Goethe Intézet biztosított nyereménytárgyakat.

Iskolánkból Ábrám Zsuzsa és Simon Dorottya I. helyezett, Barát Áron, Szabó Iringó és Urbán Rudolf  III. helyezett lett.

Ezúton is gratulálunk a vetélkedőn részt vett diákjainknak és további sok sikert kívánunk a német nyelv tanulásához.