17. alkalommal hírdette meg a hódmezővásárhelyi Német László Gimnázium és Általános Iskola a helyi Őszi Hetek Rendezvénysorozat eseményeként a Diákok Őszi Tárlatának a megszervezését. A 2019-es évben a téma VÁSÁRHELY(EK)… - címmel és ‘’közös hazánk’’ alcímmel került megrendezésre. A feladat a két város (Hódmezővásárhely és Marosvásárhely) egy alkotásban montírozott ábrázolása volt. Ennek jegyében a Református Kollégium diákjai is több alkotással pályáztak a tárlaton való részvételre.

 

A tárlat megnyitójára október 18-án került sor és a jelenlévőket Árva László iskolaigazgató köszöntötte, a tárlatot pedig a Tornyai János Múzeum művészettörténésze, Képíró Ágnes, nyitotta meg.

A beérkezett munkákat egy szakmai zsűri értékelte, amelynek eredményeként különdjíban részesítették a Marosvásárhelyi Református Kollégium X. beta osztályos tanulóját, Gábosi Esztert, illetve dícséretben részesültek még Barát Áron (XI beta), Nagy Orsolya (IX beta) és Szilveszter Renáta (X alfa) osztályos tanulók.

A megnyitót és a díjazást ünnepélyesse tette Zoltai Attila tanár úr által előállított színvonalas előadás.

 

A két iskola nem első alkalommal vesz rész közös programban, hiszen a kapcsolat immár nemsokára 10 éves lesz. A tanintézmények vezetői, Árva László és Benedek Zsolt igazgatók,  megegyeztek a kapcsolat elmélyítésében, amelyet egy testvériskolai szándéknyilatkozat aláírásával pecsételtek meg ez alkalommal.

A Marosvásárhelyi Református Kollégium küldöttségének utazását támogatta: