Zsámbék az amatőr színjátszók találkozójának székhelye. Az elmúlt hétvégén iskolánk színjátszó csapata, a Refi színpad is Zsámbékon járt, az immár XXV. alkalommal megrendezett amatőr színjátszók találkozóján. A találkozó legfőbb célja, hogy teret engedjen a tehetségek kibontakozásának, ösztönző teret biztosítson a szakmai fejlődéshez és a sorsproblémák feldolgozásán keresztül elősegítse egy-egy közösség önművelését, magára találását. A találkozón szakmai zsűri értékelte a bemutatott produkciókat. A zsűri tagjai között olyan neves szaktekintélyek foglaltak helyet, mint Regős János, színész és rendező, Árkosi Árpád, Jászai-díjas rendező, valamint Zalán Tibor József, Attila-díjas író és dramaturg.

Bővebben: Voltunk, láttunk, megmutattuk, tanultunk…

A  XXII. Kárpát-medencei Református Középiskolák Találkozójára került sor július 6 – 9 között amelyen a Marosvásáhelyi Református Kollégium képviseletében részt vett az alkalmon Benedek Zsolt igazgató úr, Márton Előd iskola lelkész, valamint két jövendőbeli 12.-es diák, Birizdó Szabolcs a teológia és Becsky Panna a társadalomtudomány- intenzív angol osztályokból.

Bővebben: Refitali - 2017

Beiratkozáshoz szükséges iratok:

- beiratkozási kérvény; 

- születési bizonyítvány hitelesített másolata;
- személyi igazolvány hitelesített másolata;
- szülők személyi igazolványának fénymásolata;

 

- V-VIII. osztályos iratok (képességvizsga igazolás + FM);

- orvosi papírok;

- az iskola belső rendszbályzatának elfogadásáról szoló nyilatkozat. 

Beiratkozási időpontok: 2017. július 13-17, munkanapokon 8-14 óra között az iskola titkárságán.

18. alkalommal rendezte meg Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Szövetség a Kárpát-medencei középiskolás tábort, „Magyar tanárok és diákok találkozója a Magyar Kálvárián” címmel.

A tábor július 3. és 9. között valósul meg 71 középiskola 420 diákja és tanára részvételével. A 71 középiskola között 20 magyarországi, 33 erdélyi, 5 felvidéki, 2 délvidéki és 11 kárpátaljai intézmény szerepelt köztük a Marosvásárhelyi Református Kollégium három diákja.

Bővebben: Refisek a Rákóczi Szövetség Sátoraljaújhelyi Középiskolás Táborában

2017. június 17-18 között a Refi Színpad immár a harmadik alkalommal lép fel a sepsiszentgyörgyi színjátszó találkozó színpadán.
Kora reggel indultunk kicsit fáradtan, de izgalommal telve, mert a legújabb darabunk bemutató előadása előtt álltunk, valamint a többi előadás is kíváncsiságot keltett bennünk.

Bővebben: Refi Színpad Sepsiszentgyörgyön

Alkategóriák