Marosvásárhelyi Református Általános Iskola

Iskolába hívogató

Iskola másképp

Ötödik nap, 2019.V.24., péntek

Pénteken elmentünk a bábszínházba. Nagyon jól telt, a színdarab címe: Volt egyszer egy. Bábszínház után elmentünk a Kultúrpalotába.

Megtudtuk, hogy az épületet 1911-1913 között építették szecessziós stílusban. Az eleinte kétemeletesnek szánt épületet, három emeletesre bővítettek ki, dr.Bernády György folyamatos tárgyalásával az építészekkel. A hangversenyterem a legnagyobb a termek közt. Még azt is megtudtuk, hogy a Kultúrpalotának két hangversenyterme van, az egyik az első emeleten van az a nagyterem. 

Bővebben: Iskola másképp

Iskola másképp

Negyedik nap, 2019.V.23, csütörtök 

 A napot a Rákoczi-lépcső alatt kezdtük. A lépcső a nevét a nagy fejedelemről, II Rákoczi Ferencről kapta. Néhány évvel ezelőtt mind a hetven lépcsőfokra román motívumokat festettek, amit a szél és az eső lekoptatott. A lépcső összeköti a Szent György utcát a Vársétánnyal ahol a fejedelem szobra található. A szobor alkotója Pokorny Attila.

Bővebben: Iskola másképp

Szovátai OB tábor

Harmadik nap, 2019.V.22, szerda

Reggel felkelés után a szolgálatosok megterítették az asztalokat. Nemsokára a kötélkert felé vettük az irányt, ahol egy személyiségfejlesztő játékkal melegítettünk be.

      A játék befejezése után elmagyarázták a szabályokat, és bemutatták a védőfelszereléseket, aztán segítséggel felvettük őket. Utána két csapatra osztottak minket, az egyik csapat tirolizni, a másik csapat falat mászni ment. Számomra ez volt a legizgalmasabb mozzanat.

Bővebben: Szovátai OB tábor