Marosvásárhelyi Református Általános Iskola

Busójárás a körzeti versmondó vetélkedőn

A Református Kollégium tanítói közössége 2019.01.19-én megszervezte a III. osztályos tanulók számára a marosvásárhelyi 5-ös számú iskolai körzet Versmondó versenyének körzeti szakaszát. A versenyre négy iskolából neveztek be tanulók: a Művészeti Líceumból, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumból, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumból és a Református Kollégiumból.

A verseny forgatókönyvének a témáját az utolsó nagy téli ünnepkör: a farsang adta, pontosabban a mohácsi busójárás hagyománya köré épült fel a délelőtti tevékenységünk.

Bővebben: Busójárás a körzeti versmondó vetélkedőn

A Felsővárosi gyülekezetben szolgáltunk...

2018 december 19-én a Református Kollégium II. osztályos tanulói énekeskönyvünk adventi és karácsonyi énekeivel és verseivel köszöntötték a Felsőváros-i Egyház gyülekezetét, szüleiket, nagyszüleiket és szeretteiket. Ének- és furulyahang zengte egyaránt az örömhírt: Ó, jöjjetek népek ma lelki nagy örömmel, a Jézushoz Betlehembe jöjjetek el!

Első osztály adventi látogatása a Lidia Otthonban

Az adventi várakozásban az első osztály nagy családja Márton Előd iskolalelkésszel a Lidia Gyermekotthon lakóinak szolgált. A gyerekek és a szülők egy kis műsorral örvendeztették meg az Otthon lakóit. Elhangzott az Elindult Mária betlehemes ének furulyakísérettel illetve a Mindenütt a földön című keresztyén dal gitárkísérettel. A gyermekek harsányan, szívből, örömmel zengték a refrént:

“a szeretet nem fogy el sosem,

a szeretet átvisz az életen,

mindent elhisz és remél,

a szeretet mindennél többet ér.”

Bővebben: Első osztály adventi látogatása a Lidia Otthonban

Adventikoszorú-készítés a Kálvin Idősek otthonában

„Adni jó” – tartja a mondás. Ezt a gondolatot mi is magunkénak érezzük, ezért ellátogattunk a Református Kollégium IV. osztályos tanulóival a marosvásárhelyi Kálvin János Idősek Otthonába.
Az idősek életébe egy kis örömöt, éneket, vidám beszélgetést vittünk. Az általunk elkészített adventi koszorúk eladásából pedig rászoruló gyerekeket támogatunk. Az adakozás nemcsak pénzadományt jelent, hanem időt, figyelmet, gondoskodást és szeretetet is  adni a rászoruló embereknek. Szolgálatunkkal ezt gyakoroltuk.

Bővebben: Adventikoszorú-készítés a Kálvin Idősek otthonában