Marosvásárhelyi Református Általános Iskola

2018. február 17-én szervezték meg a Marosvásárhelyen a „Bolyai Farkas” Elméleti Líceumba a XVII. Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny megyei szakaszát. A versenyen közel 200 diák indult a megyéből, amelyből az első négy fordulóban szerzett összpontszám alapján 128 diák kapott meghívást a zárthelyi megyei döntőre.

A verseny díjátadó ünnepségére 2018. február 23-án került sor iskolánk dísztermében, amelynek keretén belül díjazták a legjobb teljesítményt elért diákokat. Nagy örömünkre a refis diákok is  voltak közöttük: Margulescu Eszter – III díj (III. osztály), Kacsó Milán – I díj és Lőrinczi Adrienn – különdíj (IV. osztály).

Az ünnepélyes díjátadáson Pop Ágnes, a Marosvásárhelyi „Bolyai Farkas” Elméleti Líceum tanítónője köszöntötte a díjazott diákokat és röviden ismertette velük a pontszerző verseny történetét. A következőkben Mátéfi István, a „Bolyai Farkas” Elméleti Líceum igazgatója és egyben matematika tanára hívta fel a diákok figyelmét arra, hogy miért is érdemes matematikát tanulni, hiszen e tantárgy hozzásegít a gondolkodásmód fejlesztéséhez.

 

A kitartást, az akaratot és a munkát dicsérte meg Fejes Réka szaktanfelügyelő, majd Szilágyi Emőke, a „Bolyai Farkas” Elméleti Líceum matematika szakos tanára és a verseny egyik szakreferense a feladatok nehézségeiről és megoldásairól beszélt. Felhívta a diákok figyelmét arra, hogy innen már csak felfele lehet ívelni a matematika ismeretekben és sok sikert kívánt nekik a további versenyeken.

A diákokat Mátéfi István, a „Bolyai Farkas” Elméleti Líceum igazgatója és Fejes Réka, szaktanfelügyelő asszony díjazta. A díjazott diákok egyhangúan fejezték ki azt, hogy nagy öröm számukra, hogy idáig eljutottak tanítóik és szüleiknek köszönhetően és külön-külön fogadalmat tettek arra, hogy ez csak egy kezdet számukra.

Gratulálunk minden diáknak és felkészítő tanítónak, de külön gratulálunk saját diákjainknak az elért eredményekért:

-       Mărgulescu Eszter – III. osztály (Struguraş-Fazakas Ildikó tanítónéni);

 -       Kacsó Milán és Lőrinczi Adrienn – IV. osztály (Somin Zsófia tanítónéni).