Marosvásárhelyi Református Általános Iskola

Második nap, 2019.V.21., kedd

Habár felhős volt az idő, mégis jól indult a nap, egy finom, kiadós reggelivel. Hétfőn már említették, hogy másnap túrázni fogunk. Ezért, reggel 2 szendvicset készítettünk magunknak. A szendvicsek mellé kaptunk egy darab almát, és egy csomag töltött keksz is dukált.

Aztán bementünk a jurtába megbeszélésre. Mindenben megállapodtunk, majd elvettük csomagjainkat, és elindultunk.

Az út elejénél még csak szemerkélt az eső, nem is zavart minket. Sok érdekes növényfajtát megfigyeltünk, megcsodáltunk. Aztán az eső keményen rázendített. Az útunk egy erdőn át vezetett, kicsit mi is megnyugodtunk. De aztán beértünk a városba. Ott 2 csapatba osztottak szét minket az oktatók. Elindultunk, az egyik csapat egyik irányba a másik a másikba. El sem értük a Medve-tavat, már csurom vizesek voltunk. Úgyhát eldöntöttük, visszafordulunk. A visszaút sem volt könnyű, áztunk, fáztunk, nyafogtunk, de a felügyelők buzdítottak, és végül elértük az erdőt. Ott aztán valaki elkezdett énekelni. Erre mindenkinek jó kedve let, és 15 perc alatt visszaértünk a táborba. Megszárítkoztunk, és kaptunk egy meleg levest. Délutánra kisütött a nap, és az udvaron folytattuk tovább a tevékenységeket.

Összegeztük a túrát, utána meg egy csapatjátékot játszottunk aminek a lényege az volt, hogy úgy kellett eljutni a kijelölt helyre, hogy nem szabad a földhöz érni, csak a “pallókra,,.

 

Hosszú próbálkozások után beértünk a célba, de így is nagyon sokat hibáztunk.

A játék után megbeszéltük a történteket, majd bementünk vacsorázni.

Ez a nap legjobban a kitartásunkon próbált javítani, kisebb nagyobb sikerekkel. Mindenki elégedetten és fáradtan feküdt le, még beszélgettünk egy ’’kicsit,,  aztán elcsendesedett a háló.

Dénes Boglárka

IV. osztály

 

 

 

Az út elejénél még csak szemerkélt az eső, nem is zavart minket. Sok érdekes növényfajtát megfigyeltünk, megcsodáltunk. Aztán az eső keményen rázendített. Az útunk egy erdőn át vezetett, kicsit mi is megnyugodtunk. De aztán beértünk a városbaMásodik nap, 2019.V.21., kedd

Habár felhős volt az idő, mégis jól indult a nap, egy finom, kiadós reggelivel. Hétfőn már
említették, hogy másnap túrázni fogunk. Ezért, reggel 2 szendvicset készítettünk magunknak. A
szendvicsek mellé kaptunk egy darab almát, és egy csomag töltött keksz is dukált.
Aztán bementünk a jurtába megbeszélésre. Mindenben megállapodtunk, majd elvettük
csomagjainkat, és elindultunk.
Az út elejénél még csak szemerkélt az eső, nem is zavart minket. Sok érdekes növényfajtát
megfigyeltünk, megcsodáltunk. Aztán az ekeményen rázendített. Az útunk egy erdőn át vezetett,
kicsit mi is megnyugodtunk. De aztán beértünk a városba. Ott 2 csapatba osztottak szét minket az
oktatók. Elindultunk, az egyik csapat egyik irányba a másik a másikba