Marosvásárhelyi Református Általános Iskola

Ünnep volt ma iskolánkban, hiszen a gyerekek ma vehették át a Miénk a város vetélkedő tavalyi nyereményeit.
A nagy népszerűségnek örvendő online vetélkedőt 2013 óta hirdeti meg a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága. A játékban évente több ezer határon túli magyar gyerek vesz részt az egész Kárpát-medencéből: a 6-10 és 10-14 éves korosztályúaknak nyolc héten át kell megoldaniuk számítógépről elvégezhető feladatokat. A tavalyi feladatok célja az volt, hogy a gyerekek megértsék, mi zajlik a világban, és a helyzetet maguk is megértéssel és fegyelmezetten kezeljék. Több olyan feladat volt, amely szerint a gyermekeknek házi órarendet kellett összeállítani vagy épp a hálát kifejező szívet kellett festeni, és ablakukba ragasztva megköszönni ezzel az egészségüket, biztonságukat és ellátásukat segítők munkáját. Naponta három-négy kvízkérdésre kellett válaszolniuk, majd minden pénteken egy-egy fő feladatot is kaptak, amelyet a szülőkkel leülve végeztek el és töltöttek fel a vetélkedő internetes felületére. Ezeknek a feladatoknak az volt a célja, hogy a játékban való részvétellel is tartalmasabb időt töltsenek együtt a szüleikkel, ezáltal is lehetőséget biztosítva a közös tanulásra, játékra. A legügyesebb, legtöbb pontot összegyűjtő száz játékos 100.000 forint értékű Csodasarkot nyert iskolájának, osztályközösségének. Az őket követő további 300 játékos is értékes könyvjutalomban részesült.
A Csodasarok csomag gyermekkönyveket és a gyerekek általános műveltségét gyarapító, az ő korosztályuknak megfelelő oktató-fejlesztő játékokat, didaktikai eszközöket tartalmaz, amelyeket az egész osztályközösség élvezhet.Boldog vagyok, hogy kedves tanítványom: KIRÁLY KRISZTIÁN a Miénk a város! elnevezésű nemzetközi versenyen Csodasarkot nyert osztályunk részére. Szívből gratulálok ADORJÁN BORÓKA-ESZTER, BALOG GERGŐ CSABA, GÁLFI PETRA, KOCSIS KRISZTA, LUKÁCS ÉDUA, MEZEI ELŐD tanulóknak is, akik egyénileg lettek jutalmazva.
Az előkészítő osztályos kisdiákok számára nagy élmény volt ez a vetélkedő, amelybe nagy lelkesedéssel vágtak bele, mindennap nagyon várták a feladatokat, és örömmel oldották meg őket.
Köszönet a szülőknek a hozzáállásukért és támogatásukért, hiszen ezúttal az ő érdemük az elért eredmény.
Gratulálok minden bátor és kitartó kisdiáknak, akik iskolánkat méltón képviselték ezen a versenyen!


Ugyancsak a mai napon vehették kézbe oklevelüket ADORJÁN BORÓKA-ESZTER és KIBÉDI ZALÁN-HUNOR a "Jézus élete" rajzpályázaton való részvételért. A zsűri kiállításra javasolta alkotásaikat.
Mindenkinek köszönet!
SDG
Struguraș-Fazakas Ildikó
Református Kollégium, Marosvásárhely
Az I. osztály tanítója

2021. május 6.