Református Kollégium

Előkészítő osztályba bejutott diákok névsora

A közösség a jövő záloga

A csapatépítésnek manapság nagy divatja van, mondhatnánk kissé fanyalogva, de valójában mindennapi életünkben, folyamatosan és gyorsan változó világunkban igen nagy szükség van az erős csapatszellemre, avagy reformátuskollégiumosan fogalmazva: a közösség erejére.

Meggyőződésem, hogy attól nevezhető korszerűnek az iskola, hogy nemcsak ismereteket ad át, nemcsak tájékozódni tanít meg az információrengetegben, és nemcsak a gondolkodási készséget fejleszti, hanem mindezek mellett közösséget épít, közösségi szellemet plántál el a gyerekek lelkében, ami azért fontos mert a föld és a világ jövője függ attól, hogy tudunk-e együtt gondolkodni, tervezni, dönteni, és tudunk-e egymásért felelősséget vállalni.

Bővebben: A közösség a jövő záloga

Petőfi Sándor nyomában

2022. március 13-án reggel 8 órakor az autobuszunk Székelyföld felé vette irányát. Sok szunnyadó diák várta már a megérkezést.

A legelső megállónk a Szelykefürdőn volt ahol Orbán Balázs, a “ legnagyobb székely” sírhelyét látogattunk meg és feltehettük legnagyobb kívánságainkat a sír felé vezető székelykapuk alatt. Ezután a Mini Erdély Parkba vezetett gyalogos utunk, ahol megcsodálhattuk Erdély különböző kastélyait, várait és templomait kicsinyített formátumban. A fantáziánk messzire szállt és így bejártuk Erdély nevezetességeit csupán pár perc alatt. Miután mindenki megpihent buszunk tovább ment Agyagfalvára...

Bővebben: Petőfi Sándor nyomában

Református, unitárius és evangélikus vallás tantárgyverseny szabályzata

Tisztelt versenyző!

A református, unitárius és evangélikus vallás tantárgyverseny módszertanát a csatolmányban találják meg. 

Minden versenyzőnek sok sikert kívánunk!