Református Kollégium

Kedves Refisek!

Isten hozott az iskolába. A szeptemberi iskolakezdés napja mindig egy olyan esemény, amelyet a diákok alig várnak, hogy bekövetkezzen, még akkor is, ha megpróbálják eltitkolni ezt. Hiszen ez az a nap, amikor újra találkozhattok egymással, elmesélhetitek a nyári vakációs élményeiteket, és nem utolsó sorban új barátokra tehettek szert, új kapcsolatokat építhettek. 

Mindezek mellé társul a tanulás gondolata és annak szükségessége is. A Marosvásárhelyi Református Kollégium Erdély legrégebbi és legrangosabb iskolái közé tartozik. Ezért nektek, diákoknak ezt is figyelembe kell vennetek. Az iskola neve egy teher, amit vállalni és hordozni kell minden Refisnek.Az iskola múltja kötelez titeket arra, hogy kellő komolysággal és hozzáállással fogjatok neki ennek az új tanévnek, és eredményeket érjetek el, amelyekkel erősítitek az iskola ősi hírnevét. 

Az iskola célja nemcsak a tanítás, hanem a nevelés is. Tanáraitok célja pedig az, hogy munkájuk eredménye az legyen, hogy ti jellemesekké formálódjatok, és megálljátok majd a helyeteket az életben.

Ebben kérem az Úr áldását rátok és tanáraitok munkájára. Egy sikerekben gazdag  új tanévkezdést!

Benedek Zsolt, 
a Marosvásárhelyi Református Kollégium igazgatója