Református Kollégium

 ’’Énekeljetek az Úrnak új éneket, énekelj az Úrnak te egész föld! Énekeljetek az Úrnak, áldjátok az Ő nevét, hirdessétek napról-napra az Ő szabadítását’’ 96 Zsoltár 1-2

 

2017. november 16-18 között került sor Nagyváradon a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium szervezezésében az Erdélyi és Partiumi Református Gimnáziumok számára rendezett ’’Lélekben az ének’’ elnevezésű zsoltár- és népdaléneklő versenyre. A verseny célja az énekes hagyományaink ápolása volt. A versenyre minden református gimnázium két tanulóval jelentkezhetett szabadon választott zsoltár, dícséret és népdal előadásával.

A Marosvásárhelyi Református Kollégiumot két IX. osztályos diáklány képviselte: Muzsnai Edina-Borbála és Biró Helga-Antónia. Felkészítő tanáruk Szilágyi Mihály, a kollégium zenetanára volt.

 

Egy nagyon erős, színvonalas vetélkedő végén a Marosvásárhelyi Református Kollégium csapata a népdaléneklés kategóriában dícsérettel tért haza Biró Helga-Antóniának köszönhetően.

 

A Marosvásárhelyi Református Kollégium csapatának a Nagyváradra való utazása a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával jött létre.