Református Kollégium

A 2019. november 15-17-i hétvégét a Refi Színpad Nagykárolyban töltötte az Ifjúsági Színházi Napok Fesztiválján.

Péntek délután érkeztünk meg Károlyba, ahol részt vettünk az esemény megnyitóján, megcsodáltuk a felújított Károlyi kastélyt, majd az ottani művészeti iskola diákjai zenéltek nekünk. Másnap 4 román nyelvű és 3 magyar nyelvű (a negyedikek mi voltunk) előadás volt műsorra tűzve. Úgy gondolom, mindannyiunk nevében kijelenthetem hogy az előadások lenyűgőzőek voltak. Láttunk darabokat a szerelemről, a felnőtté válásról, a felelősség nem vállalásáról, az emberi kapcsolatok bonyolultságáról, és még sok másról.

Persze nem csak a darabokkal foglalkoztunk: összeismerkedtünk a többi színészpalántával, improvizációs játékokat játszodtunk velük, és megmutatták a várost úgy, ahogy ők ismerik. Különleges és maradandó barátságok születtek a többiekkel, valamint a színi körünkön belüliek is jelentős mértékben megerősödtek.


Vasárnap részt vehettünk Sardar Targarovsky, Iulia Benze és Kurt Murray workshopjain, ahol sok új dolgot elsajátítottunk nem csak a színházról, a színjátszásról, de az életről is. Az élményeken kívül sok dicséretet is bezsebeltünk. A magyarországi és romániai szakemberekből álló zsűri a legeredetibb előadás díjában részesítette Váltó-láz című produkciónkat.

Neagoi Betti, XII alfa

A Refi Színpad utazását támogatta: