Marosvásárhelyi Református Óvoda

Elengedhetetlen része az óvodai életünknek az Advent időszakára való készülődés, a várakozás gondolatának felelevenítése. Ezért minden évben közösen a gyerekekkel, szülőkkel és lelkészekkel megszervezzük az Adventi koszorúkészítés és gyertyagyújtás meghitt találkozását.
A gyerekek és szülők is minőségi időt szánva és kellő komolyságot, eljönnek ez alkalomra megízlelve ez ünnepre való készülődés örömét.
A lelkész által tartott meghitt és elgondolkodtató áhítat és ima után a családok meggyújtják a közösen készítetett adventi koszorújukon az első gyertyát.
E felemelő érzelmi hangulatban búcsúzunk egymástól áldott Adventet kívánva egymásnak.
 
Hálát adok értetek Istennek mindenkor, azért a kegyelemért, amely nektek a Krisztus Jézusban adatott. Mert a vele való közösségben mindenben meggazdagodtatok, minden beszédben és minden ismeretben, amint a Krisztusról való bizonyságtétel megerősödött bennetek. Azért nincs hiányotok semmiféle kegyelmi ajándékban, miközben a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenését várjátok, aki meg is erősít titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus napján. Hű az Isten, aki elhívott titeket az Ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre. (1Kor 1,4-9)
 
Zsidó Enci
óvó néni
Szinte már hagyománnyá vált az óvodában az adománygyűjtés céljából szervezett karácsonyi vásár, mely idén is egy rászoruló család megsegítését szolgálja. Az idei tanévben három délutáni alkalmat szenteltünk a szülőkkel a barkácsolásra, a vásárra való készülődésre.
A gyerekmunka, sem maradt ki természetesen a sorból s a nőszövetség által főzött orrunkat csiklandozó töltött káposzta sem. Aki velünk tartott sok új technikával ismerkedhetett meg, ezeken a közösségformáló alkalmakon. Az ünnepre való ráhangolódás, az ismerkedés és az összekovácsolódás fontos célunk volt. Az ADNI JÓ! mottónk rávilágít arra, hogy az adakozás sem merülhet feledésbe, ha az emberben benne van az isteni szeretet. Aki pedig eljött a vásárra az rengeteg kis cuki ajándékkal térhetett otthonába, melyek szebbé tehetik a karácsonyt, ez által szebbé téve a kiválasztott nehézségekkel küzdő család életét is. Természetesen elsősorban a belefektetett idő, munka és hozzáértés meghozta a gyümölcsét! Istennek legyen hála, hogy adni tudunk!
 
"Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és akibőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert'a jókedvű adakozót szereti az Isten'. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (2Kor 9,6-8)
 
Zsidó Erzsébet
óvó néni

Minden évben titokban meglepi a Mikulás a gyerekeket valami finomsággal. A gyerekekkel eltervezzük, hogy aztán idén meglessük s elcsípjük, aztán idén igazán nem menekülhet majd el, de sajnos a Mikulás nagyon váratlanul és rejtélyes módon szokott érkezni, mindegyre lekéssük a személyes találkozást.

Ez az izgalmas feszültséggel teli várakozás jó hatással szokott lenni a csoportokra, hiszen "fegyelmezés nélkül" is óriási a csend. A fülelés, az ajtóra való "tapadás", a fondorlatos tervek az elcsípésre pedagógusként is izgalmasak, eszméletlen jók és örömteli pillanatok lehetnek, ha te is partner vagy ebben a játékban.

A fülig érő mosoly, a gyerekkacaj meg az őszinte gyermeki boldogság felejthetetlen élmény.

Zsidó Erzsébet

óvónéni