Marosvásárhelyi Református Óvoda

             Az idéni tanévben, is mint, minden évben megszerveztük a farsangi hetünket. A gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel várták és készültek erre a hétre. Minden nap, újabb és újabb jelmezbe bújhattak. A jelmezek bemutatása két felvonásban zajlott, mivel az első héten betegség miatt kevesen vehettek részt ezen az eseményen. Egy lelkes apuka és mindig segítőkész dadusnénink segítségével elkészíthettük az ízletes farsangi fánkot, melynek nagy keletje volt az óvodásaink körében.

       A csoport termünket a farsanghoz illő dekorációval készítettük elő. A gyerekek rajzaival, bohócokkal, bábokkal díszítettük. A farsang hangulatát fokozta a gyerekek által nagyon viccesnek tartott „bolondos korona”.

     Az első felvonásunkon, a gyerekek bemutatták jelmezeiket, volt, aki bemutatkozó verssel is készült. A bemutatkozás után sorra jöttek a játékok, a mokázás, táncolás. Miután mindenki áthaladott a megépített pályánkon, hogy eljuthasson a farsangi mulatságba, különböző játékokat játszodtunk: székfoglalós, lufis játékok, táncolás. A móka, kacagás a farsangi fánkok elfogyasztásával zárult. A nap végén mindenki oklevéllel tért haza, amit azért kapott, hogy jelmezével szebbé varázsolta farsangunkat.

    Vakáció után eljött a farsangi mulatság második felvonása, melynek hírét a gyerekek örömujjongásban kitörve fogadták. Volt játék és sütemény is, ahogyan egy igazi farsangi naphoz illik. Úgy gondoljuk sikerült a gyermekeknek kellemes napot szerezni, hiszen jól érezték magukat a csöppségek, óvó nénik, dadus nénik egyaránt és sok szép élménnyel indulhattak haza.

 

Gábor Melinda óvó néni

Máthé Ágnes óvó néni